Guest at Puik (Dutch)
8 april 2018
Breeding Season 2018
18 augustus 2018

Kweekseizoen 2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Allereerst een terugblik op de wereldkampioenschappen in Cesena Italië.

Ik won maar liefst 3 gouden en 1 bronzen medaille met mijn Lizards. Met 2 stammen en 1 enkeling won ik goud en met 1 stam won ik brons. Sta nu op een totaal van 14 gouden 15 zilveren en 15 bronzen medailles.

Zo en nu naar de kweek. Ik heb nog nooit zo’n goede kweek gehad als dit jaar. Had eerst natuurlijk de kooien ingespuit met Intermitox en verder nog rondom ingestreken met Milban en alle vogels nog een druppeltje in de nek gedaan met U200. Ik begon met de oudere vogels die het niet zo heel goed deden maar nestjes van 1 of 2 jongen. Maar had ook last van de oostenwind en dan komen de eitjes niet goed uit. Toen begonnen de poppen van de tentoonstellingen en dat ging prima allemaal nesten van 3 en 4 jongen en dat ging zo maar door. Had niet veel afvallers en van luizen had ik ook niet veel last maar ik had natuurlijk goed voor gezorgd. Helemaal op het laatst kwamen er een paar te voor schijn maar dat was de zwarte luis. Begin juni was ik helemaal klaar en had ik 330 jongen op de stok zoveel heb ik er nog nooit gekweekt. Zoals ik nu zie zitten er weer heel mooie exemplaren bij ze zitten allemaal buiten in e zon en krijgen 2 keer week bruidssluier. Er zijn er nu in deze extreme hitte van 35 graden gelukkig geen afgevallen maar ze worden ook goed verzorgd 2 keer per dag fris water en 1 keer per dag bad water . Verder doe ik iedere dag nog 1 ml medicanale zoutzuur in het drinkwater tegen de zuurgraad.

Zo en nu op naar de wereldkampioenschappen in ons eigen land in Zwolle daar wil ik toch ook weer goed voor de dag komen met heel veel vogels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *