TT vogels 2012
25 september 2012
TT vogels 2013
25 september 2013

Kweekseizoen 2012

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voor ik met de kweek begin allereerst een woordje over de wereldkampioenschappen in januari in Almeria Spanje.

Ik ben er zelf naar toe gevlogen met Duitse vogel vrienden vanaf Köln. Ik won twee medailles een gouden en een bronzen medaille met stammen blauw de tentoonstelling was prima in orde en heb veel Spaanse vrienden ontmoet de keuring vond ik minder goed er had een Nederlandse en een Spaanse keurmeester gekeurd iedereen was het hier trouwens over eens.

Nou naar de kweek in het begin ging het goed had de kooien weer ontsmet met Byemite verkrijgbaar bij Trigenio in Dorsel België en onder de vleugel bij alle kweek vogels frontline sprai ik heb de hele kweek geen een bloedluis gezien.

Dan de kweek zelf het begon allemaal voortvarend de poppen maakte bijna allemaal direct het nest na vijf weken op vijftien uur licht te hebben gezeten, en de eitjes waren ook allemaal op een enkel na bevrucht.

Toen kwamen de jongen uit dit ging ook prima maar na een dag of vijf vielen de eerste jonge vogels al af door de stip in totaal zijn er misschien wel 100 jonge lizards aan deze zwarte stip bezweken. Ik weet ook niet hoe dit komt het jaar ervoor geen stip en dit jaar enorm terwijl ik precies hetzelfde te werk ben begaan als het vorig jaar.

Tenslotte heb ik toch nog 250 jonge lizards gekweekt maar het hadden er veel meer moeten zijn maar de kwaliteit is weer uitstekend.

De vogels zitten nu allemaal buiten en zijn gelukkig allemaal geënt want dit was dit jaar een hele klus om aan entstof te komen.

Nou op naar Hasselt in België voor de volgende wereldkampioenschappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *