TT vogels 2011
25 september 2011
TT vogels 2012
25 september 2012

Kweekseizoen 2011

Eerst natuurlijk over de afgelopen wereldkampioenschappen in Tours Frankrijk.

Dit was voor mij de kroon op mijn werk van de afgelopen jaren.

Ik won namelijk maar liefs zes medailles op de wereldkampioenschappen van de COM in Tours.

Twee keer goud twee keer zilver en twee keer brons.

De wereld titels won ik in de stammen blauw en enkel blauw, de zilveren medailles ook in stam blauw en enkel blauw en de bronzen medailles in stammen intensief en enkel intensief.

Deze behaalde resultaten heeft me ontzettend veel bekendheid gegeven in binnen en buitenland waar ik zo wie zo al niet over te klagen had.

Heb namelijk in vijf dagbladen gestaan waaronder de telegraaf en in de panorama als tijdschrift verder noch in regionale dagbladen en ben nog drie keer op de televisie geweest: L1 en TVL en een regionale televisie zender.

Het wordt moeilijk deze prestatie te evenaren denk ik maar wie weet.

In Tours zelf waar ik zelf ook aanwezig was had ik niet te klagen over belangstelling ik moest met heel veel Lizard kwekers een praatje maken en op de foto, had nog weinig tijd over voor me zelf, maar ik vond het wel fijn die belangstelling doet je toch wel iets.

Zo en nou de kweek het eerste wat me toch wel pijn deed is dat tijdens de kweek de wereldkampioen enkel blauw dood ging tijdens de kweek ik heb er helaas niet lang plezier van gehad van deze prachtige vogel, had maar liefst vier keer 94 punten gehaald op de tentoonstellingen.

Nou ik begon dit jaar met heel veel goede moed aan het kweek seizoen had eerst de vogels weer het bekende druppeltje onder de vleugel gedaan en een kuur voor de kweek en in het midden van de kweek met Tylosine dit is voor de zwarte stip, ik moet zeggen ik heb weinig problemen gehad met de zwarte stip.

De kweek ging prima ook met de vogels die had ingezet die ik op de wereldkampioenschappen had ingezet, alles was bevrucht op een enkeling na maar dat heb je altijd met een vogel.

Ik moet zeggen dat dit een van de beste kweek resultaten waren tot nu toe en ik loop toch al 25 jaren mee.

Ik begon dus met de kweek eind januari en begin juni had ik 280 vogels gekweekt er vielen er natuurlijk her en der wat vogels uit, ieder ei is natuurlijk geen jonge vogel.

Het is nu juli en heb nou alle vogels buiten zitten in de volières, moet alleen noch de vogels enten samen met een vriend maar dat gebeurt ook binnenkort.

Zo dit is dan mijn kweek praatje na dit fantastische TT seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *