TT vogels 2010
25 september 2010
TT vogels 2011
25 september 2011

Kweekseizoen 2010

Dit jaar was het weer prijs bij de Wereld kampioenschappen vogels van de COM behaalde een zilveren medaille met een stam zilver Lizards en een bronzen medaille met een stam blauwe Lizards.

Deze Wereld kampioenschappen werden gehouden in Porto Portugal waar ongeveer 20.000 vogels werden tentoon gesteld.

Dus ik begon volle moed aan de kweek na dit geweldige resultaat en had er ook zin in want het kon alleen maar beter gaan als vorig jaar met de kweek waar het op laatst niet meer goed ging met de kweek.

Ik begon dus met volle moed had de vogels zes weken op veertien uur licht zitten wat ik weer zoals altijd in een keer op veertien licht gezet had.

Het begin was prima de poppen hadden de nesten op een enkeling na binnen een week allemaal klaar had de vogels natuurlijk eerst een druppeltje ivomac onder vleugel gedaan tegen de bloedluis.

De eieren werden gelegd en waren op een enkel eitje na allemaal bevrucht had een paar weken van te voren vitaminen E gegeven voor de bevruchting kom ik dadelijk op terug.

De jonge Lizards kwamen prima uit en had in een kort tijdsbestek 100 jonge Lizards.

Maar na een dag of tien elf werden de jonge Lizards her en der uit de nesten gegooid hierdoor verloor ik ongeveer dertig jonge Lizards dit kwam omdat het in die tijd heel koud was en de jongen natuurlijk door de hevige kou geen schijn van kans hadden om te overleven als ze uit nest gegooid waren.

Ik ging na hoe dit kon dat de jongen uit het nest gegooid werden deden dit de poppen of de mannen en waarom kwam dit door de vreselijke kou of door iets anders.

Maar ik had het toch snel in de gaten het kwam omdat te veel en te lang vitamine E had gegeven want wat is het geval als je lang vitamine E geeft de mannen worden weer te gauw gedreven voor de paring en de poppen willen dit noch en dan gaan de mannen denk ik de jongen uit het nest gooien.

Ik ben toen direct gestopt met vitamine E te geven en inderdaad na een tijdje ging het weer prima dus geef nooit te lang vitamine E.

Nou is het eind mei en ik heb bijna mijn 250 jongen op stok dus na een minder goed begin is het toch nog goed afgelopen dus je leert altijd van je fouten die je maakt ook al draai je al zo lang mee in de vogelsport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *