TT vogels 2009
25 september 2009
TT vogels 2010
25 september 2010

Kweekseizoen 2009

Ben het kweek seizoen zoals vorig jaar weer na de wereld kampioenschappen begonnen. Deze wereld kampioenschappen waren dit keer in het Italiaanse Piacenca die overings uitstekend waren georganiseerd.

Ik was zelf aanwezig met een Duits gezelschap en mijn zoon en heb verschillende Italiaanse collega kwekers ontmoet Ik werd door deze collega kwekers hartelijk ontvangen en ik heb geprobeerd in het gebrekkig Engels van mij toch een beetje tot elkaar te komen heb trouwens ook een meeting mee gemaakt aldaar met Europese top kwekers en Keurmeesters wat uiteraard alleen over de Lizard ging.

Helaas heb ik dit jaar geen medaille weten te bemachtigen maar misschien volgend jaar in Portugal beter. Nou dan de kweek heb eerst de vogels weer een druppeltje ANIMEC op het vliesje aan de onderkant van de vleugel gedaan heb daarna ook geen bloedluizen gezien.

Uiteraard krijgen de jonge vogels die zelfstandig zijn en naar buiten gaan ook zo'n druppeltje onder de vleugel.dit werkt prima. In het begin ging het prima maar na een paar weken waren er poppe die slecht voerden waarom weet ik ook niet en er viellen verschillende poppen af die niks meer deden dus geen eieren meer legden waarom weet ik ook niet later herstelde dit weer. Heeft misschien met de strenge winter te maken dat de vogels te veel geleden hebben mijn vogels zitten namelijk de hele winter buiten.

Maar na verloop van tijd ging het beter en heb mijn ringen weer vol hopelijk zitten er weer kampioenen bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *