TT vogels 2008
25 september 2008
TT vogels 2009
25 september 2009

Kweekseizoen 2008

Ben het kweekseizoen later begonnen als de twee voorgaande jaren inverband met het (gelukkig doorgaan) van de COM wereldkampioenschappen in Hasselt waar ik een verdienstelijke bronzen medaille behaalde met een stam Goud Lizard dit waren alle vier poppen.

Nou de kweek het is dit jaar uitstekend gegaan met de kweek 260 jongen op de stok was eind Mei begin Juni klaar met de kweek.

Had wel weer een paar vogels met de stip maar dit waren er niet zo veel als andere jaren.Wat betreft de bloedluizen heb er nog geen een gezien heb wel veel meer voorzorgsmaatregelen getroffen als andere jaren. Heb bij iedere nieuwe broed de laden en de zitstokken ingestreken met een insecte poeder genaamd Insecto Sec dit had ik gekocht in Kassel duitsland op de AZ show en verder de nestjes ingespoten met Ardap. Maar het belangrijkste is denk ik wel een nieuw middel wat ik iedereen aanbeveel Animec hiervan moet men met een watte stokje een druppeltje op het vliesje doen aan de onderkant van de vleugel daar waar men ook doet enten dit is vier maanden goed tegen de bloedluis.

Jonge vogels die naar buiten gaan in de voilleres krijgen dit druppeltje ook onder de vleugel. Ik hoop dat ik weer goede vogels gekweekt heb voor de tentoonstellingen maar dat zal wel gelukt zijn en anders zien jullie het resultaat wel bij de volgende tentoonstelling vogels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *