TT vogels 2007
25 september 2007
Jonge vogels 2007
27 september 2007

Kweekseizoen 2007

Helaas

Ik ben dit jaar vroeg begonnen met de kweek omdat er weer eens geen C.O.M wereldkampioenschappen waren voor velen kwekers is dit toch een bron van inkomsten en de plaats om op kwaliteit goede vogels aan de schaffen voor zijn kweek. Maar ja helaas, hopenlijk gaan ze dit jaar wel door in Hasselt. Ik was dus vroeg begonnen met de kweek en had eerst alles ontsmet met koud-ijs en gespoten met Océpou.

Ik ben weer begonnen met 44 broedhokken waarvan 22 hokken met koppels dus man en pop bijelkaar en 22 broedhokken 1 man op 2 poppen, dit doe ik als ik hele goede mannen heb die gebruik ik dan op 2 poppen. De kweek verliep spoedig weinig afvallers bij de jonge Lizards alleen heb ik toch weer ieder jaar dat er mannen zijn die de jonge Lizards als ze uit het nest zijn de kop helemaal open pikken tot de een dag of twee erna de dood intreed. Let hier goed op en selecteer hierop ik verwijder deze mannen meestal uit mijn kweek. Ik heb dus goed gekweekt tot op het laatst zowat in mei krioelde het van de bloedluizen daarbij zijn mij ook ongeveer 20 jonge lizards van ongeveer 20 dagen dood gegaan. Ik heb nog een keer gespoten met Océpou maar het hielp niet dus dit spul is ook niet bestand tegen de bloedluis.

Maar achteraf hoorde ik van velen kwekers dat bijna iedereen hiervan last heeft gehad waarschijnlijk komt dit door de milde winter van afgelopen jaar. In juli heb ik zoals ieder jaar de vogels geént. Nou heb ik buiten ongeveer 230 jonge Lizards zitten die bezig zijn door de rui te komen en in september zoek ik de vogels uit voor de tentoonstellingen en zo te zien zitten er weer kanjers bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *