TT vogels 2013
25 september 2013
TT vogels 2014
25 september 2014

Kweekseizoen 2013/2014

Door omstandigheden heb ik afgelopen jaar verstek moeten laten gaan op deze Web-site. Wil hier op terug komen op de kweek van vorig jaar en dit jaar, eveneens wil ik terug komen op de Tentoonstellingen van vorig jaar en dit jaar

Allereerst de kweek van vorig jaar deze was prima verlopen en had mijn ongeveer 280 jongen begin juli bij elkaar dit inverband ik de eerste week van juli op vakantie ging dus weinig problemen totaal geen bloedluis en wel last van de zwarte stip.

Dan de kweek van dit jaar 2014 ik ben nu zo ongeveer op de helft van de kweek en heb nou ongeveer 145 jongen. Begon weer direct na de wereldkampioenschappen met de kweek en de poppen begonnen direct met nesten te bouwen en de nesten waren ook bijna op een enkeling na allemaal bevrucht. Heb wel een kuur gedaan voor de zwarte stip met Amoxoral 3 tabletten per liter water en dit gedurende 5 dagen. Ik moet zeggen heb nu minder last van de zwarte stip tot nu toe, in begin van de kweek waren er wel een paar met de stip maar nou zie ik er geen meer gelukkig.

Verder doe ik om de 6 weken een kuur tegen de bloedluis als de vogels buiten zitten in de voillere met ivomec en wel 0,1 ml per liter water, denk erom 0,1 ml dit is heel weinig. Ik hoop dat de kweek zo verder loopt als nu dan ben ik op tijd klaar maar je weet maar nooit natuurlijk.

En nou de tentoonstellingen in Hasselt en Bari de wereldkampioenschappen. Ik was zelf aanwezig in Hasselt is ook niet zo ver van mij uit bekeken ik had daar een zilveren medaille met een stam blauw Lizards en ook brons met blauw Lizards dan had ik nog twee keer brons met een stam zilver Lizards en brons met een stam goud Lizards dus in iedere kleurslag stammen zat ik in de prijzen. De tentoonstelling was in mijn ogen niet zo goed georganiseerd het licht was uitermate slecht in de hal en smorgens een uur in de rij gestaan om binnen te komen door een smalle gang.

Nu de wereldkampioenschappen van dit jaar in Bari. Was zelf niet in Bari door omstandigheden was wel al in november in Reggio Emilia geweest was uitgenodigd door bevriende Italiaanse kwekers aldaar. Op de wereldkampioenschappen in Bari behaalde ik Zilver en brons met stammen blaue en zilver met een enkeling blauw. Op deze wereldkampioenschappen in Bari kwamen vooral de Italiaanse kwekers goed voor de dag ik ken ze bijna allemaal persoonlijk en gun ze het ook wel want ze hebben de laatste jaren goede Lizards gekweekt.

Zo dit was het dan weer volgend jaar zijn de wereldkampioenschappen in Rosmalen Nederland en dan zien we wel verder met het thuis voordeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *