TT vogels 2006
11 augustus 2006
Jonge vogels 2006
27 september 2006

Kweekseizoen 2006

Ik ben begonnen met de kweek 2006 Ik kweek met 44 poppen en ongeveer 35 mannen en heb 44 broed kooien Normaal begin ik ieder jaar met de kweek de eerste week van februari maar omdat de wereldkampioenschappen dit jaar niet doorgingen i.v.m de vogelgriep ben ik 1 maand eerder gestart met de kweek. Het licht zet ik in een keer op 15 uur dus het licht gaat s'morgens om 4.00 uur aan tot s'avonds 19.00 uur. Dit gedurende 5 weken en dan zijn de vogels broeds dus men kan beginnen met de nestjes te plaatsen waar de vogels hun eieren in kunnen leggen.

Als de vogels de eitjes leggen neem ik deze weg en leg een nep eitje neer dit herhaal ik iedere dag tot ze het vierde eitje leggen dan neem ik de nep- eitjes weg en leg de goede eitjes in het nest dit doet men omdat dan alle eitjes gelijktijdig uitkomen. Het broeden duurt ongeveer 13 dagen stoor de vogels zo weinig mogelijk. Het grootbrengen van de vogels duurt ongeveer 30 dagen en meestal beginnen de poppen dan weer met een nieuw nestje te maken ik zel het nest met jongen meestal op de grond in de broedkooi dan kan de pop opnieuw beginnen met een nest te maken en nieuwe eitjes te leggen uiteraard komt hier een man aan te pas.

De poppen leggen meestal 3 of 4 eitjes soms ook 5 na 4 dagen kijk ik of de eitjes bevrucht zijn ik houd de eitjes tegen het licht b.v voor een tl buis als deze bevrucht zijn ziet men bloedadertjes door het eitje lopen. zo dit was dan een kleine toelchting tot de kweek. Hiernaast vind u foto's van broedende vogels en nestjes met bevruchte eitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *